Peste 2.800 mp de teren din Botoșani, dat în folosință gratuită Agenției Naționale pentru Locuințe prin hotărâre de CJ. Află detalii!

cj consiliu judetean 2Consilierii județeni au decis joi darea în folosință gratuită către Agenția Națională pentru Locuințe a terenului pe care urmează să fie construite locuințele pentru medici. Potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu Județean, care a fost aprobat în ședință extraordinară, peste 2.800 mp de teren situat pe strada Ștefan cel mare și aflat în domeniul public al județului a fost transferat către ANL, pe durata executării lucrărilor de construire de locuințe pentru tinerii specialiști din sănătate, destinate închirierii.

like facebookConsiliul Județean va asigura din bugetul propriu cheltuielile cu utilitățile, alei pietonale și spații verzi, investiție care se ridică la 600.000 lei. Într-o primă etapă vor fi construite 20 de locuințe prin acest proiect, iar alte 20 în etapa a doua. Vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, spune că lucrările ar putea începe chiar anul acesta iar anul viitor să fie date în folosință primele 20 de locuințe.

”Ne dorim ca acest proiect să fie implementat anul acesta, nu peste doi-trei ani. În această hotărâre de referim la 20 de locuințe pentru medici, care ar trebui să înceapă anul acesta și avem toate asigurările de la ANL că vom avea această șans. Anul viitor ar urma să începem a doua etapă a acestui proiect, cu încă 20 locuințe”, a menționat Birta.

Decizia privind construcția de locuințe pentru tineri a fost luată pentru a stopa migrarea medicilor specialiști de la Spitalul Județean către alte spitale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *