Sute de milioane de euro câștigate în industria textilă. Topul celor mai profitabile fabrici de confecții

fabrica confectiiFirmele care activează în industria ușoară din Botoșani au cele mai mari cifre de afaceri la nivelul județului. Fie că produc confecții, țesături sau fire și fibre sintetice, societățile din domeniu au derulat, anul trecut, afaceri de ordinul zecilor de milioane de lei.

Datele publicate de Ministerul Finanțelor Publice arată că societatea care a avut cea mai mai mare cifră de afaceri din Botoșani este Rolana Tex SRL, cea care a avut, anu trecut, venituri de 257,6 milioane de lei, adică peste 55 de milioane de euro.

Pe locul al doilea se află societatea Formens, patronată de francezul Gerard Losson. Această firmă a derulat afaceri de 245,2 milioane de lei.

Pe trei s-a aflat Carreman România SRL, fabrica cu acționariat franțuzesc specializată în producția de țesături. Aceasta a avut o cifră de afaceri 132,8 milioane de lei.

Firma Big Conf SRL, patronată de Marilena Conțac, este cea societatea autohtonă din domeniu cu cea mai mare cifră de afaceri. Această societatea a avut venituri de 61,07 milioane de lei.

Artsana România SRL, Serconf și Conted se află și ele în topul firmelor de confecții cu cele mai mari cifre de afaceri. Artsana a avut afaceri de 49,4 milioane de lei, Serconf de 26,6 milioane, iar Conted Dorohoi de 16,8 milioane.

like facebookDin punct de vedere al profitului, cel mai bine a mers Formens, fabrică cu 1.015 angajați, care a înregistrat un profit de nu mai puțin de 19,4 milioane de lei. Pe locul al doilea s-a situat Rolana Tex, cu un profit de 6,04 milioane de lei, iar pe trei Big Conf SRL cu 4,8 milioane de lei.

Carreman România a avut un profit de 4,1 milioane de lei, Serconf de 3,4 milioane de lei, iar Artsana de 1,16 milioane.

 

2 thoughts on “Sute de milioane de euro câștigate în industria textilă. Topul celor mai profitabile fabrici de confecții

  1. …si absolut toate cele enumerate platesc salariul minim pe economie la “albinute”,adica celor care muncesc cu adevarat. Nu-i prost ala care ofera doar 1500 lei,e prost ala care vine de la 80 de km distanta pe banii astia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com