Doi agenți economici botoșăneni anchetați de Parchet pentru muncă la negru

Parchetul BotosaniInspectoratul Teritorial de Muncă Botoşani a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în cazul a doi  agenți economici care au fost depistați, în urma unor controale realizate în primul semestru din an, cu angajaţi care munceau la negru. Angajatorii au fost prinși cu mai mult de cinci persoane care munceau fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

like facebookÎn perioada amintită, ITM a efectuat un număr de 660 controale cre au vizat modul în care angajatorii respectă prevederile Codului muncii, au fost aplicate un numar de 29 sanctiuni contravenţionale din care 18 amenzi în valoare de 162.500 lei si 11 avertismente. În urma acestor controale au fost depistate un numar de 15  persoane care lucrau fara forme legale. În acest sens  au fost sancţionaţi 10 angajatori, cu amenzi in valoare de 150.000  lei.

Pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, faptă ce constituie infracţiune, au fost constatate două cazuri si a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani. Pentru neîntocmirea documentelor de evidenţă a orelor de muncă prestate de salariaţi, au fost sancţionaţi 7 angajatori cu amenzi in valoare de 10.500 lei. Pentru neacordarea repausului săptămânal s-a aplicat o sancţiune de 2000 lei, potrivit unui comunicat al ITM Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *