Cantitate impresionantă de țigări de contrabandă, descoperită de Poliția de Frontieră

tigari de contrabanda- botosaniPoliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit şi confiscat 10.000 pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova, a căror valoare se ridică la suma de 113.607 lei, bunuri ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Marți, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut au organizat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări.

Astfel, în jurul orei 09.30, lucrătorii noștri au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Păltiniş, judeţul Botoşani, un autoturism marca Dacia Papuc, înmatriculat în România, care părea abandonat si care era încărcat cu colete cu ţigări.

Coletele cu ţigări şi autoturismul au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 10.000 pachete cu ţigări marca Ritm, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de 113.607 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

like facebookÎn urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că autoturismul aparținea cetăţeanului român Vlad G., în vârstă de 22 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani. Din cercetări s-a stabilit că tânărul a preluat coletele cu ţigări de la malul râului Prut și urma să le transporte către comuna Păltiniş, dar observând un echipaj al poliției de frontieră a abandonat autovehiculul și s-a ascuns în vegetație.

tigari de contrabanda- botosaniÎn cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă.

În continuare se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Faţă de Vlad G. a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Judecătoriei Darabani cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *