Bombă descoperită într-o balastieră

proiectilDescoperire mai puţin obişnuită la o balastieră de pe malul râului Siret. Un angajat a găsit la rampa de sortare un proiectil explozibil calibru 75 mm în stare perfectă de funcţionare. A anunţat pirotehniştii, iar muniţia a fost ridicată şi transportată în poligonul de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

“După executarea misiunii de asanare, personalul de pe locul de muncă a fost instruit de către specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani cu privire la modul de comportare la descoperirea munițiilor neexplodate provenite din conflictele armate”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

like facebookPirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi și să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com