Primăria Botoşani refinanţează toate creditele contractate

consiliu localConsilierii locali au aprobat, luni, refinanţarea creditelor contractate de Primăria Botoşani.

Valoarea totală a creditelor se ridică la 85 de milioane de lei, iar Eximbank va acorda suma într-un credit de 10 ani cu o perioadă de graţie de un an. Prin acest artificiu executivul primăriei susţine că a economisit 8 milioane de lei din dobânzi.

„În perioada de grație timp de un an avem un cash flow de un milion de lei pe lună, ce însemnau dobânzile vechi plus rambursarea anterioară.  Economia totală este de vreo 8 milioane de lei. O să decidem unde direcționăm banii pentru că economia este în timp”, a spus Cătălin Flutur.

Social democraţii au ţinut să îi dea replică primarului

 

„Acestea sunt realitățile economice de astăzi. În momentul în care s-a contractat creditul de la IFC acelea au fost cele mai bune conjuncturi și au fost favorabile în acel moment. Există posibilitatea să ne întâlnim în aceeași formulă în viitorul apropiat să refinanțăm acest credit datorită faptului că pot fi dobânzi mai bune pe piață, asta nu înseamnă că domnul primar nu are merite, dar trebuie să vedem și latura obiectivă dincolo de periajul de care ați dat dovadă”, a afirmat viceprimarul Cosmin Andrei

 

 

One thought on “Primăria Botoşani refinanţează toate creditele contractate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *