Un botoşănean a fost admis la Academia Forţelor Aeriene a Statelor Unite

student academia suaPerformanţă uluitoare pentru un tânăr botoşănean ce a ajuns să fie admis la Academia Forţelor Aeriene a Statelor Unite din Colorado Springs. Cristian Hanciuc, din comuna Hlipiceni, este absolvent al Colegiului Naţional Militar Ştefan cel Mare din Suceava.

După finalizarea liceului, în 2016, a urmat academii militare din ţară, iar timp de un an s-a pregătit pentru admiterea de la United States Air Force Military Academy.

„În ultimii 20 de ani, multi absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” au reuşit să-şi continue studiile în academii ale statelor NATO. In lista acestora se inscriu acum si doi absolventi din promotia 2016, Hanciuc Cristian si Hanganu Mihai, care au fost admisi la Academia Fortelor Aeriene din SUA. Pentru liceenii militari câmpulungeni, absolventii licentiati in stiinte militare in alte tari reprezintă un exemplu, constituie modele în alegerile pe care trebuie să le facă pentru viitoarea lor carieră militară”, susțin reprezentanții Colegiului Militar. 

Cheltuielile de școlarizare, în următorii patru ani, vor fi suportate de statul american.

 

 

2 thoughts on “Un botoşănean a fost admis la Academia Forţelor Aeriene a Statelor Unite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *