Instituţie publică lăsată fără şef

inspectorat seminteActivitatea din una din instituțiile publice ale județului a ajuns să se desfășoare cu dificultate după ce persoana care deținea funcția de conducere a ieșit la pensie, fără a fi numit și înlocuitor.

Este vorba despre Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor Botoșani, inspectorul șef Silvia Zarug, a cărei funcție este asimilată cu cea de director executiv, pensionându-se de drept la data de 27 iunie 2017.

În condițiile în care nu este delegată o persoană care să fi preluat atribuțiunile de conducere, cei șapte salariați ai instituției sunt în situația de a nu-și încasa salariile pe data de 10 iulie, întrucât nu are cine să semneze statele de plată.

În aceste condiții, prefectul Dan Șlincu a convocat joi, 6 iulie 2017, la o ședință toți salariații inspectoratului pentru a le asculta opinia, din dorința de a debloca situația.

După ce a consultat fiecare angajat în parte, prefectul județului va informa Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu referire la situația din Botoșani, așteptând propuneri în privința unei persoane din cadrul inspectoratului care ar putea asigura partea de conducere cu caracter interimar, pe o perioadă de șase luni, până la organizarea unui concurs.

”Deși în alte județe din țară acest inspectorat a fost desființat, la Botoșani încă funcționează. Am să fac tot posibilul pentru ca această instituție să nu se desființeze și să își facă treaba în continuare”, a precizat prefectul Dan Șlincu.

Din cele opt posturi prinse în organigrama Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor, doar o singură funcție este vacantă, cea de inspector șef.

Deși volumul de muncă este copleșitor, salariații susțin că fac față însă o altă problemă se întrevede, cea a pensionărilor, trei funcționari întrunind condițiile de vârstă în următoarele luni.

like facebookPrefectul Dan Șlincu va susține o nouă ședință de lucru cu angajații instituției agricole, imediat ce va veni propunerea de la Ministerul Agriculturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *