Contrabandişti cu ţigări prinşi de poliţiştii de frontieră cu focuri de armă

contrabandisti tigari (1)Poliţiştii de frontieră sunt nevoiţi să folosească din ce în ce mai des armamentul din dotare. Aşa s-a întâmplat şi miercuri dimineaţă când poliţiştii au observat în zona frontierei, din apropierea localităţii Pomârla, două persoane care transportau colete voluminoase dinspre graniţă spre interiorul ţării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece acestea nu s-au supus, au fost executate 6 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
contrabandisti tigari (2)Persoanele în cauză au abandonat coletele și au încercat să fugă, însă au fost reținute imediat de către polițiștii de frontieră.

În urma cercetărilor preliminare, polițiștii de frontieră au constatat că bărbaţii sunt cetăţenii români Viorel P. și Sorin L., în vârstă de 22, respectiv 39 ani, domiciliați pe raza județului Botoşani, iar în imediata apropiere au fost descoperite trei colete de diferite dimensiuni, învelite în folie de plastic de culoare neagră.
În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.500 de pachete cu țigări, diferite mărci, în valoare totală de 41.800 lei.
contrabandisti tigari (3)„În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, introducerea în sau scoaterea din țară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal și trecere frauduloasă a frontierei de stat – intrarea sau ieșirea din țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.Poliţiştii de frontieră continuă cercetările împreună cu autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale”, se arată într-un comunicat al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *