FOTO Litoralul de la „Marea Nordului”, punct de atracție pentru mii de oameni

plaja stanca - costesti- botosaniLitoralul de la Marea Nordului adună la un loc sute sau chiar mii de oameni din Botoșani, dar și din alte județe ale Moldovei.

Plaja de pe malul drept al lacului de acumulare Stânca- Costești devine, în zilele călduroase și în special în week-end, neîncăpătoare.

Oamenii se adună pe plaja de câteva mii de metri pătrați pentru a avea parte de apă și de nisip. Mulți dintre iubitorii de apă vin la Stânca pentru mai multe zile, așa încât își iau corturile, le montează pe plajă și înnoptează acolo.

like facebookInvestiția de peste 100.000 de lei este realizată de Pansela Merticariu, cea care deţine şi terenul de pe malul lacului de acumulare de la Stânca-Costeşti. În acest an, la malul apei a fost amenajată și o terasă de unde turiștii pot cumpăra băuturi alcoolice sau răcoritoare, dar și mâncare caldă sau rece.

Pentru mașini a fost amenajată o parcare mare, accesul în perimetrul acesteia fiind contracost, biletul fiind 5 lei/zi.

Într-un week-end am avut și 600 de mașini”, susține administratrul plajei.

În plus, pe plajă există și o scenă de concerte, iar în luna iulie este programat şi un festival de rock.

Litoralul de la Marea Nordului este situat la aproximativ cinci kilometri de orașul Ștefănești și aproximativ 50 de kilometri de municipiul Botoșani.

Accesul se face prin localitatea Stânca, pe un drum de piatră aflat paralel cu Vama Stânca- Costești, chiar pe lângă gardul care împrejmuiește vama.

One thought on “FOTO Litoralul de la „Marea Nordului”, punct de atracție pentru mii de oameni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *