Proiectul privind reabilitarea Bisericii ”Sf. Gheorghe” va primi finanțare de la Ministerul Dezvoltării

Biserica Sfantul Gheorghe BotosaniProiectul privind reabilitarea Bisericii ”Sf. Gheorghe” va primi finanțare de la Ministerul Dezvoltării. Cel puțin asta susține primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, care a afirmat că în urma evaluării, proiectul a obținut 87 de puncte din 100, în condițiile în care în prima etapă au fost finanțate și proiecte cu 82 de puncte.

like facebookBiserica Sf Gheorghe a fost în evaluarea comisiei și am obținut un punctaj foarte bun. Am obținut 87 puncte și în urma acestuia, biserica intră în finanțare. Știu că au intrat în finanțare în prima etapă și proiecte care au luat 82 sau 83 puncte. Noi nu am intrat în prima etapă de evaluare a proiectului din cauza unei încurcături cu o semnătură: nu se știa dacă semnează preotul paroh sau arhiereul. Și atunci mai multe proiecte din toată țara nu au intrat în evaluare, dar știu proiecte care au fost declarate finanțabile cu 83 de puncte. Asta e singura informație pe care pot să o dau, dar până nu avem hârtia…”, a menționat Fltur.

El spune că după această evaluare urmează semnarea unui contract cu Ministerul Dezvolării și Autoritatea de management de pe lângă acest minister.

Proiectul, care a fost depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5,  are o valoare de 9.829.099,32 lei, din care contribuţia proprie în proiect a municipalității este de 1.909.181,16 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *