Exerciţiu de simulare a producerii de inundaţii pe râul Bașeu. Vezi localitățile implicate!

inundatii - parau- pomarla- botosaniAdministraţia Bazinală de Apă – Bârlad organizează marți, 4 iulie 2017,  un exerciţiu de simulare a producerii de inundaţii pentru verificarea modului de funcţionare a fluxului informaţional meteorologic şi hidrologic de avertizare – alarmare a populaţiei din bazinul hidrografic al râului Başeu, jud. Botoşani.

Zona de desfășurare este bazinul hidrografic al râului Başeu cu  afluenţii de stânga (Podriga, Bodeasa, Avrămeni, Sărata, Popoaia) şi afluenţii de dreapta (Glodul Alb, Răchita) cu localităţile afectate din  revărsări ale cursurilor de apă, cât şi din scurgeri de pe versanţi.

like facebookVor fi implicaţi în aceste acţiuni deţinătorii de lucrări hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor şi un număr cât mai mare de localităţi din zonele critice.

Scopul acestui exerciţiu este de a verifica modul de funcţionare a fluxului informaţional – decizional pentru avertizarea populaţiei şi  a modului de conlucrare a tuturor structurilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii.

La acest exerciţiu de simulare este convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi se doreşte verificarea modului în care membrii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă cunosc prevederile planurilor  locale de apărare împotriva inundaţiilor. Totodată se vor face verificări  la sediile primăriilor pentru a se vedea dacă sunt afişate planurile de situaţie, cu delimitarea zonelor inundabile, precum şi semnificaţia codurilor de culori folosite pentru avertizările meteorologice şi hidrologice.

În exercițiul de simulare sunt implicate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile: Ştiubieni, Săveni, Vlăsineşti,  Hăneşti, Mihălăşeni, Ştefăneşti şi Ministerul Apelor şi Pădurilor, Administraţia Naţională „Apele Române”, Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, Administraţia Naţională de Meteorologie, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, Comitetul Judeţean şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţului Botoşani şi Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ.

 

One thought on “Exerciţiu de simulare a producerii de inundaţii pe râul Bașeu. Vezi localitățile implicate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *