Medicii de familie botoșăneni avertizează că nu vor elibera rețete compensate pentru pacienţii cu pensii de până în 900 de lei. Vezi motivul!

paul-serban-medicMedicii de familie botoșăneni nu vor elibera rețete compensate pentru pensionarii cu venituri de până în 900 lei, care vor beneficia începând cu 1 iulie de 90% compensare la medicamente. Medicul de familie Paul Șerban, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani , a declarat că nu este suficientă doar o Hotărâre de Guvern, ci trebuie modificată legislația. El spune că  medicii pot fi amendați de Casa de Asigurări de Sănătate pentru că au prescris în afara legii.

like facebookPrin Hotărârea de Guvern a fost simplificată şi procedura de declarare a veniturilor, nemaifiind necesară declaraţia pe proprie răspundere a pensionarilor. În prezent, pentru a beneficia de această compensare, pensionarii cu venituri numai din pensii trebuie să prezinte medicului de familie talonul de pensie din care rezultă cuantumul pensiei, precum şi o declaraţie pe propria răspundere cu privire la faptul că nu realizează alte venituri. Aici încep să apară, însă, şi problemele pentru medicii de familie. „Hotărârea s-a dat vineri şi va intra în vigoare de la 1 iulie, dar asta nu e suficient, pentru că în momentul în care s-a modificat pragul, de la 700 la 900 de lei, înseamna modificarea legislaţiei”, a spus medicul Paul Şerban, care a adăugat că decizia guvernanţilor tebuie sprijinită şi de modificări în contractul cadru.

Medicii botoșăneni atenționează că vor fi nevoiţi să refuze pacienții care au pensii de peste 900 lei și care vor rețete compensate. Șerban mai spune că atâta timp cât este în vigoare un contract, care prevede că beneficiază de medicamente compensate pensionarii cu venituri de până în 700 lei, acela va fi respectat.

Luni nu o să putem elibera nici una, nici alta, pentru ca pe noi ne sancţionează imediat Casa de Sănătate. Nu avem nimic împotrivă să prescriem, dar trebuie să respectăm legislaţia, care încă nu a fost armonizată cu declaraţiile date vineri”, a mai spus medicul Paul Şerban.

 

One thought on “Medicii de familie botoșăneni avertizează că nu vor elibera rețete compensate pentru pacienţii cu pensii de până în 900 de lei. Vezi motivul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *