Concurs de jurnalism pentru copii, lansat de Ziua iei

hora buzzChiar de ziua iei, a fost lansată cea de-a IV-a ediție a concursului de reportaje pentru copii și adolescenți Botoșani, orașul meu drag, activitate inclusă în proiectul Festival-concurs de jurnalism pentru copii Botoșani, orașul meu drag, realizat de Asociația Buzzmedia, cu sprijinul  Primăriei și Consiliului Local Botoșani.

Cu mic, cu mare, micii reporteri, copiii și tinerii care fac parte din cercul de jurnalism al Asociației Buzzmedia s-au strâns, sâmbătă, în fața Muzeului Județean Botoșani, îmbrăcați cu toții în ii, cântând și dansând refrene din muzica populară, foarte cunoscute.

A fost aleasă această zi pentru lansarea celei de-a patra ediții a concursului amintit deoarece s-a dorit îmbinarea celor două tradiții. “Suntem deja la a patra ediție a concursului nostru de jurnalism, ceea ce înseamnă ca avem deja tradiție în oraș și am considerat frumos să legăm cele două tradiții, a noastră și a țării noastre. Este un concurs care vine cu foarte multe noutăți anul acesta și mă bucur că de la an la an, numărul echipelor participante este în creștere”, a spus Ioana Matfeev, președintele Asociației Buzzmedia. copii buzz ie

botosani orasul meu dragDupă o mică horă încinsă în fața muzeului, copiii s-au retras la sediul unde își desfășoară activitatea, grație Centrului Europe Direct Botoșani, și au purces la constituirea echipelor de lucru și alegerea reportajelor. Atât alegerea reportajelor, cât și a subiectelor s-a făcut prin tragere la sorți.

Anul acesta, față de edițiile precedente, participanții la concurs au primit în loc de un subiect de reportaj, un citat pe baza căruia citat buzz 2urmează să găsească ei subiectul potrivit. Concursulde jurnalism pentru copii și adolescenți se citat buzzdesfășoară pe trei secțiuni și două categorii de vârstă. Secțiunea Reportaj video la care participarea se face în echipă, secțiunea Reportaj-presă scrisă și secțiunea Relatare Radio. Categoriile de vârstă sunt 9-11 ani și respectiv 12-16 ani.  Concursul se desfășoară pe parcursul întregii veri, urmând ca la finalul acesteia să fie declarați câștigătorii.

 

One thought on “Concurs de jurnalism pentru copii, lansat de Ziua iei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *