Cauzele cumplitului accident care a avut loc în fața Serviciului Permise, discutate în Comisia de Sistematizare Rutieră. Șeful Poliției Rutiere: Accidentele produse de șoferii începători, în atenția noastră

comnisie sistematizare rutieraMembrii Comisiei de Sistematizare Rutieră au discutat, joi, despre acccidentele produse de șoferii începători, având în vedere ultimul eveniment care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în municipiul Botoșani, când un șofer de 18 ani a făcut accident mortal. Un instructor auto a cerut mai multă educație rutieră în școlile botoșănene, în timp ce reprezentanții Poliției Rutiere Botoșani au afirmat că problema privind accidentele rutiere produse de șoferii începători este în atenția lor.

Comisarul șef Teodor Orhei, șeful Serviciului Politiei Rutiere Botoșani, a declarat că anul acesta au fost înregistrate 56 de accidente rutiere grave în județul Botoșani, soldate cu decesul a 12 persoane și rănirea gravă altor 50. De asemenea, au fost  143 accidente ușoare, cu 177 persoane rănite ușor.

like facebookNoi am întocmit un plan de măsuri pentru reducerea victimizării populației, Am stabilit în acest plan niște msăuri: pe primul loc acțiunile la care vor fi invitați să participe și lucrători de la posturile de poliție rurală, folosirea aparaturii de supraveghere a traficului și de măsurare a vitezei de deplasare, atât pentru combaterea vitezei, cât și pentru combaterea altor abateri, popularizarea normelor rutiere. Cu privire la accidentele produse de șoferii începători, această problemă este în atenția noastră. Măsurile sunt aceleași pentru toți, deci nu aplicăm alte măsuri conducătorilor auto începători și nici alte sancțiuni. Tot la fel sunt sancționați contravențional, nu le sunt trecute abaterile cu vederea și aceasta este metoda noastră de prevenire”, a spus Teodor Orhei.

A intervenit subprefectul Daniela Beclea, care consideră că accidentul din fața Serviciului de la Permise a avut drept cauză teribilismul.

Referitor la accidentul produs în weekend, cred că principala cauză a fost teribilismul. Din ce am studiat materialele de aici, promovabilitatea la școlile de șoferi este destul de mare, de 79%. Deci nu nu putem spune că nu sunt bine pregătiți. Probabil că tinerețea își spune cuvâmtul”, a spus Beclea.

Un instructor auto a menționat că educația ar sta la baza accidentelor produse de șoferii începători .

Principala problemă este educația. Nu ar trebui să lipsească de la această ședință reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, nu ar trebui să lipsească psihologii, medicii care atestă din punct de vedere medical. Este prevăzută o oră săptămânal de educație rutieră la învățământul preșcolar, primar și gimnaziu și cred că cheia aici este. Nu insistăm destul de mult. Aceste ore se fac de profesori, domni învățători, dar nu știu dacă sunt suficient de pregătiți ”,  spus instructorul autor.

 

3 thoughts on “Cauzele cumplitului accident care a avut loc în fața Serviciului Permise, discutate în Comisia de Sistematizare Rutieră. Șeful Poliției Rutiere: Accidentele produse de șoferii începători, în atenția noastră

  1. Varsta minima pentru permis 26 ani, test psihiatric si psihologic, poligon, traseu zi, traseu noapte, test de sala cu 50 de intrebari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *