Anchete la închisoare. Procurorii cercetează revolta din Penitenciarul Botoşani

protest penitenciarul botosani1La aproape un an de zile de la revolta din Penitenciarul Botoşani, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au deschis nu mai puțin de 11 dosare penale.

În prezent cercetările sunt efectuate in rem, pentru fapte de purtare abuzivă, urmând ca în cazul în care se vor concretiza, ancheta să se îndrepte şi asupra persoanelor vizate de plângerile penale formulate de deţinuţi.

În timpul revoltei cinci deţinuţi au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Mavromati cu diverse traumatisme, unii dintre ei acuzând că au fost loviţi de angajaţi ai unităţii de detenţie.

Potrivit anchetatorilor, nici unul din dosare nu a fost finalizat, fiind necesare în continuare administrarea de probe.

like facebook În urma revoltei care a avut loc în vara anului 2016, la Penitenciarul Botoşani, au fost constituite 11 dosare penale la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. În cadrul acestora se efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Deţinuţii din 20 de penitenciare au pornit o revoltă, în luna iulie 2016, reclamând supraaglomerarea, serviciile medicale, participarea la activităţi lucrative şi micşorarea cuantumului pedepsei cu închisoarea şi termenele stabilite de comisia pentru liberare condiţionată.

One thought on “Anchete la închisoare. Procurorii cercetează revolta din Penitenciarul Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *