Directorul unei instituţii publice din Botoşani şi un primar, trimişi în judecată de procurorii DNA

liviu zaharia apia mascati perchezitii dnaProcurorii Seviciului Teritorial al Direcţiei Naţionale de Corupţie a trimis în judecată conducerea unei instituţii publice şi un primar pentru infracţiuni de corupţie. Este vorba despre Liviu Zaharia, directorul APIA, primarul comunei Frumuşica, Constantin Rădeanu, precum şi un om de afaceri, Munteanu Ion.

Potrivit anchetatorilor, în luna mai 2010, omul de afaceri Ion Munteanu, administrator al Cooperativei Agricole Holmferm a solicitat, subvenţie agricolă cu mai multe documente false. El l-a convins pe primarul comunei Frumuşica să intervină la directorul APIA, care a acceptat documentele pentru suprafaţ de 523 de ha de păşune.

În acest fel a obţinut 143.438 de lei reprezentân sprijinul acordat pentru campania agricolă din 2010. Liviu Zaharia este acuzat de complicitate la infracţiunea de ” folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente, ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE”.

like facebookPrimarul Constantin Rădeanu este acuzat de instigare la comiterea infracţiunii de ” folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente, ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE”.

Omul de afaceri este acuzat de infracţiunea la care cei doi de mai sus sunt complici.

2 thoughts on “Directorul unei instituţii publice din Botoşani şi un primar, trimişi în judecată de procurorii DNA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *