FOTO Întrecere între pompieri privind intervenţiile din accidente rutiere

concurs descarcerare pompieri botosani5Pompierii din şase judeţe se întrec la Botoşani într-o competiţie zonală pentru descarcare şi prim ajutor calificat. Faza zonală a competiţiei a debutat, marţi, şi sunt participante echipaje aparținând Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele Iași, Suceava, Bacău, Piatra Neamț, Vaslui și Botoșani.

Competiția cuprinde două probe, respectiv „descarcerarea din vehicule” și „acordarea primului-ajutor calificat” și se desfășoară în parcarea Kaufland din municipiul Botoșani.

Concurenții își vor demonstra cunoștințele, abilitățile și priceperea în stăpânirea tehnicilor și procedurilor pentru descarcerare și acordare a primului ajutor calificat.

like facebookCompetiţia se va desfăşura pe o perioadă de trei zile, iar în ziua desachiderii au fost prezenţi Prefectul Dan Şlincu, Liliana Mateciuc, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Dorin Birta şi Liviu Toma.

” Competiţia se desfăşoară pe perioada a trei zile, astăzi şi mâine sunt principalele operaţiuni care se vor desfăşura în cadrula cestui concurs, concurs cu prilejul căruia participanţii pot demonstra că de-a lungul timpului au acumulat cunoştinţele teoretice şi şi-au format deprinderile practice atât de necesare pentru îndeplinirea misiunilor din competenţă. Concursul este evaluat de personal din cadrul Inspectoratului Generale pentru Situaţii de Urgenţă şi în urma întocmirii clasamentului, primele locuri se califică ăn etapa naţională”, a declarat Cristian Amarandei, şeful ISU.

 

 

 

One thought on “FOTO Întrecere între pompieri privind intervenţiile din accidente rutiere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *