Senatorul liberal Costel Șoptică: „Voucherele de vacanță, o altă nerealizare a guvernului PSD”

costel soptica parlamentPreședintele PNL Botoșani, senatorul Costel Șoptică, membru în Biroul Permanent Național, a atras atenția asupra neonorării promisiunilor din programul de guvernare, exemplificând prin amăgirea românilor cu voucherele de vacanță rămase neacordate. În acest sens, parlamentarul liberal a adresat o interpelare ministrului demisionar al Turismului, căruia i-a transmis politica falimentară a Guvernului PSD la adresa acestui important sector economic.

Patronatele din domeniul turismului au lansat în dezbatere publică o serie de acuzaţii la adresa modului în care Guvernul Grindeanu se raportează la importantul domeniu economic care este turismul. Astfel, Asociaţia Hotelierilor din România (FIHR) şi-a exprimat nemulţumirea profundă cu privire la nesusţinerea turismului de către statul român, apreciind că, în ciuda promisiunilor făcute sprijinirii acestui sector, nu s-a întâmplat nimic notabil în prima jumătate a acestui an”, a subliniat Costel Șoptică, în documentul oficial înaintat conducerii Ministerului Turismului.

like facebookSenatorul botoșănean a mai adăugat că hotelierii susțin că Ministerul Turismului nu și-a justificat înfiinţarea în acest an, deoarece în primele şase luni turismul românesc nu a fost ajutat cu nimic şi, în consecinţă, nu s-a înregistrat niciun progres: „Reprezentanţii Asociaţiei Hotelierilor susţin că neacordarea voucherelor de vacanţă, aşa cum s-a promis în acest an, şi intenţia de transformare a acestora în indemnizaţii băneşti începând cu anul viitor, a dus la pierderi însemnate operatorilor din turismul autohton”.

În finalul interpelării parlamentare, Costel Șoptică a solicitat conducerii Ministerului Turismului răspuns la o serie de întrebări: „1. Care este situaţia actuală a voucherelor de vacanţă promise a fi acordate în acest an?; 2. Câte birouri de turism ale României din străinătate au fost închise în acest an, şi din ce cauze?; 3. Ce intenţii concrete are MT pentru schimbarea brandului turistic al României?; 4. Ce strategie aveţi pentru revitalizarea ofertei de forţă de muncă din turism, în condiţiile penuriei actuale?; 5. Ce întreprindeţi concret pentru accelerarea implementării sistemului şcolilor profesionale în sistem dual, în vederea pregătirii şi perfecţionării angajaţilor din turism?”

Alte nerealizări ale Ministerului Turismului sunt, în opinia hotelierilor, neabrogarea Legii impozitului specific, considerată inaplicabilă şi extrem de complicată, precum şi a normelor de aplicare ale acesteia. De asemenea, nici pe partea de promovare turistică nu s-au înregistrat progresele scontate, în ciuda dublării bugetului faţă de anul trecut. O altă nemulţumire este legată de lipsa forţei de muncă din domeniul turismului, precum şi de nereducerea taxelor plătite pentru salariile din acest sector. Indiferent de cine va conduce Ministerul Turismului, aștept un răspuns conform cu dorințele românilor de revitalizare a turismului românesc, dar și măsurile ce vor fi luate pentru ca oamenii să prefere România în topul destinațiilor de vacanță”, a conchis senatorul Costel Șoptică.

 

 

One thought on “Senatorul liberal Costel Șoptică: „Voucherele de vacanță, o altă nerealizare a guvernului PSD”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *