Noi măsuri instituite de autoritățile locale în satul Flondora, după încă o suspiciune de antrax

sefi dsp, dsvsa, dan slincu antraxAutoritățile locale au extins carantina în localitatea Flondora, comuna Manoleasa, după îmbolnăvirile cu antrax. Din cauza unei noi suspiciuni de antrax la un vițel din aceeași gospodărie, autoritățile au interzis pășunatul pe o suprafață de 55 de hectare de pe raza localității Flondora până pe 29 iunie. De asemenea, s-a interzis scoaterea animalelor din satul Flondora.

Animalele din acea exploatație sunt examinate clinic și vom vedea evoluția bolii pe parcurs. Vițelul cu suspiciune este izolat, supus sub tratament și vom vedea dacă se confirmă sau nu boala”, a declarat Minodora Vasiliu, directorul Direcției Sanitar- Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani.

like facebookLa rândul său, prefectul județului Dan Șlincu a menționat că Primăria comunei Manoleasa a solicitat sprijin financiar Instituției Prefectului în vederea achiziției de furaje pentru cele 220 de bovine din satul Flondora care nu au acces la pășune.

Am primit o adresă de la Primăria Manoleasa pentru alocarea unor fonduri pentru achiziționarea de furaje. Luăm în calcul relocarea efectivului de bovine din zona respectivă pe o altă pășune din comună, iar dacă nu se poate face acest lucru, vom lua în calcul și alocarea unui fond din fondul de urgență al Consiliului Județean. Acum se face evaluarea de către Direcția Agricolă”, a declarat Șlincu.

În ceea ce privește starea bărbatului care a contactat boala infecțioasă de la animal, acesta este în afara oricărui pericol și urmează să fie externat. Autoritățile sanitare botoșănene au anunțat că în familie nu mai există alte suspiciuni, dar nici în colectivitate.

 

One thought on “Noi măsuri instituite de autoritățile locale în satul Flondora, după încă o suspiciune de antrax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *