Un medic botoșănean atrage atenția: A crescut foarte mult rezistența la antibiotice în rândul populației

medic stefan berceaMedicii botoșăneni trag un semnal de alarmă: a crescut foarte mult rezistența la antibiotice în rândul populației. Medicul Ștefan Bercea, de la Spitalul Județean, susține că datorită excesului de antibiotice care se administrează necontrolat, pacienții care se prezintă în spital, deja au agenți patogeni destul de rezistenți la antibiotice.

like facebookPotrivit specialiștilor, consecințele sunt destul de grave: se pot dezvolta germeni supermutanți, care nu vor mai răspunde la niciun tratament antibiotic, iar infecțiile nozocomiale nu vor mai putea fi controlate.

La pacienți care se internează în spital și în rândul populației a crescut foarte mult rezistența la antibiotice. Pacienții care se prezintă în spital, deja au agenți patogeni destul de rezistenți la antibiotice, datorită excesului de antibiotice care se administrează necontrolat de către populație. Se duc și își iau medicația de la farmacie, poate și din cauză că virozele sunt tratate cu antibiotice, deși nu au niciun efect antibioticele asupra virozelor, datorită faptului că farmacia permite eliberarea de antibiotice fără rețetă, un lucru foarte grav, deși au în obligație să nu elibereze antibiotice fără rețetă”, a menționat medicul Ștefan Bercea.

One thought on “Un medic botoșănean atrage atenția: A crescut foarte mult rezistența la antibiotice în rândul populației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *