Pompierii din șase județe se întrec la Botoșani, în cadrul Competiției de descarcerare și acordare a primului ajutor calificat

pompieri concursInspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani organizează, în perioada 19 – 21 iunie ac., faza zonală a ”Competiției naționale de descarcerare și acordare a primului ajutor calificat”.  La această etapă, vor participa șase echipaje aparținând Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele Iași, Suceava, Bacău, Piatra Neamț, Vaslui și Botoșani.

Concurenții își vor  demonstra cunoștințele, abilitățile și priceperea în stăpânirea tehnicilor și procedurilor pentru descarcerare și acordare a primului ajutor calificat.

Competiția cuprinde două probe, respectiv „descarcerarea din vehicule” și „acordarea primului-ajutor calificat” și se va desfășura în parcarea Kaufland din municipiul Botoșani.

like facebookEste primul eveniment de acest gen care se desfăşoară în judeţul nostru, iar cei mai câştigaţi vor fi botoșănenii prezenți la manifestări, pentru că vor avea posibilitatea să urmărească, în mod real, intervențiile pompierilor militari, atât pentru descarcerare, cât şi pentru acordare a primului ajutor calificat, în rezolvarea unor scenarii complexe și inedite.

Pe parcursul celor două probe, cele şase echipaje vor lucra simultan. Vor fi apreciate de către evaluatori atât îndemânarea, cât şi rapiditatea, dar şi respectarea cu stricteţe a tehnicilor şi procedurilor specifice.

Echipajele care se vor situa pe primul loc la proba de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat vor merge la faza naţională a competiţiei.

Botoșănenii sunt invitaţi să participe, în număr cât mai mare, la acest eveniment, să se bucure de întrecerea militarilor, să vadă cele mai noi autospeciale şi echipamente folosite la intervenţie şi să cunoască cât mai multe aspecte din activitatea salvatorilor.

Pentru evitarea aglomerației, cetățenii care doresc să asiste la concurs, sunt rugați să nu vină cu autoturismele proprietate în parcarea Kaufland.

Programul „Competiției de descarcerare și acordare a primului ajutor calificat” – etapa a II –a

Marți, 20 iunie 2017 

08.50 – 09.20 – Festivitatea de deschidere a Competiției zonale de descarcerare și acordare a primului ajutor calificat (parcarea Kaufland)

09.20 – 09.40 – Pregătirea echipajelor

09.40 – 14.40 – Desfășurarea probelor de concurs

Miercuri, 21 iunie 2017

08.40 – 12.50 – Desfășurarea probelor de concurs

13.00 – 14.00 – Festivitatea de premiere și închiderea Competiției de descarcerare și acordare a primului ajutor  calificat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *