Tur de forţă al Ministrului Agriculturii în judeţul Botoşani

ministru agriculturii petre dae1Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a efectuat, sâmbătă mai multe vizite de lucru, dar şi campanie electorală în judeţul. Oficialul a vizitat o farbică de procesare a produselor lactate din comuna Vlăsineşti, mai multe sere cu legume din comuna Ştiubieni, o staţie de pompare a apei din comuna Manoleasa şi a avut o şedinţă cu fermierii din zona Săveni.

„Programul de tomate a prins viață și aici. Am fost azi la un fermier, care prin stăruința lui , prin exercițiul muncii, printr-un efort conjugat al familie și printr-o dorință de a învinge a făcut un lucru extraordinar. De la câteva rânduri de căpșuni până la vinete în camp și în spații protejate  toate sunt extreme de pretențioase, alimentate cu sudoarea muncii. Am văzut azi ce sunt în stare să facă ministru agriculturii petre daecei ce păstrează un mod particular de a face cașcavalul dând pe de o parte cu însemnul tradiției valoare zonei și angajând într-un spațiu mic, ordonat cum trebuie,l igienic de lucru mltor locuitori ai satului. Am văzut astăzi stații de pompare distruse, ca altminteri în toată șara, canale de irigații, de aducțiune băgater în putreziciunea timpului, acoperite de vegetații, practice neidentificabile”, a spus Petre Daea.

Ministrul a pus accent şi pe programul de reabilitarea sistemului de irigaţii, Guvernul stabilindu-şi în program reabilitarea a sistemelor de irigaţii pentru udarea a 2 milioane de hectare. Pentru lucrarea de reabilitare din zona comunei Manoleasa oficialul a dat termen data de 30 iunie, dată la care va face o nouă vizită în judeţ. Petre Dae a ţinut o şedinţă, în cadrul primăriei Săveni, cu directorii instituţiilor deconcentrate din subordine.

ministru agriculturii petre dae3like facebook„Faceți organizații ca să putem da drumul la sistem.  Încă nu sunteți constituiți în organizații. Am obligația ca eu apoi ca stat, în momentul în care dumneata te-ai format, să ți-o pun în funcțiune (unitatea hidraulică), să vin cu banii statului și să ți-o dau în proprietate. Organizați-vă ca să v-o dau în proprietate, că nu ea dvs. până azi. Pe 30 iunie mă întorc. Știu că în județul Botoșani sunt două organizații făcute- Curtești cu 884 hectare cu încă una cu 408 hectare la Concești  și asta cu 886 de hectare care o faceți acum. Guvernul dă bani pentru treaba aceasta. Faceți asociațiile că să putem lua și banii prin PNDR pe fonduri europene ca să facem treabă. Nu e păcat că avem apă aici. Pentru mine nu există minut de liniște până când țara  se conectează la resursele de apă pe care le are. Aveți apa gratuită, deci pomparea până la final este lucrul care nu s-a mai întâmplat niciodată înb România. Niciun govern nu a acordat această facilitate pentru fermieri, să dea apa gratuit. În partea de sud a țării, astăzi când vorbim, sunt 810 km de Dunăre de camp, apă care este gratuită cu efortul statului printr-o decizie politică majoră înțelegându-se nevoia de aq iriga țara și de a face producție. Reparațiile se fac cu efortul țării. Să vă organizați în organizația utilizatorilor de apă de irigare”, a mai adăugat ministrul.

ministru agriculturii petre dae4ministru agriculturii petre dae5

 

 

One thought on “Tur de forţă al Ministrului Agriculturii în judeţul Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *