Reablitarea sălilor de sport și amenajarea bazelor sportive din mediul rural, cerute ministrului Tineretului și Sportului, la Botoșani

inspectior anisie ministrul tineretuluiInspectorul de educație fizică și sport de la Inspectoratul Școlar Județean, Ionuț Anisie, a cerut ministrului Tineretului și Sportului, Alecandru Dunca, să aloce fonduri pentru reabilitarea sălilor de sport din școli, precum și pentru construcția unei săli de sport la Clubul Sportiv Școlar. El a menționat că sălile de sport din școli sunt într-o stare deplorabilă.

” Ceea ce vreau să vă rog este să ne sprijiniți pe toți cei care suntem aproape de lumea sportului în județul Botoșani în ceea ce privește repararea sălilor de sport pe care le avem și care sunt din păcate într-o stare nu tocmai propice pentru practicarea sportului, iar aici am exemple practice de la colegii naționale, școli gimnaziale și licee cu profil pedagogic. În al doilea rând, să ne sprijiniți în ceea ce privește construcția unei săli de sport pentru Clubul Sportiv Școlar, instituție în care se practică sportul de performanță și care la ora actuală nu are sală de sport”, a spus Anisie.

like facebookEl a mai cerut ministrului, care s-a aflat vineri într-o vizită la Botoșani, sprijin pentru amenjarea bazelor sportive din mediul rural.

Vă rog să ne sprijiniți ca în mediul rural, acolo de unde provin cei mai mulți dintre practicanții sportului, să obținem finanțări pentru amenajarea bazelor sportive, pentru ca elevii să fie cât mai aproape de aceste baze sportive în mediul lor natural, aproape de părinți și nu în ultimul rând vreau să ne sprijiniți în demersul nostru de a putea asigura copiilor capabili de performanță din mediul școlar, în instituțiile noastre de profil, cazare și masă, sprijinind astfel performanța. Numai în ultimul an am avut peste 2000 de elevi numai din județul Botoșani implicați în competiții sportive la toate nivelele. Avem copii care au ajuns la etape naționale, dar din păcate avem nevoie de sprijin mult mai consistent pentru ca bazele sportive pe care le avem să poată fi folosite , de preferat în regim gratuit, să avem un sprijin ca noi, cei care venim din sportul școlar, să putem avea acces la bazele sportive și să le putem folosi în așa fel încât sportivii să se dezvolte”, a adăugat inspectorul IȘJ.

 

One thought on “Reablitarea sălilor de sport și amenajarea bazelor sportive din mediul rural, cerute ministrului Tineretului și Sportului, la Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *