Două școli din Botoșani premiate în cadrul programului național Patrula de Reciclare

Patrula de reciclare Regina 6Două școli din Botoșani au fost premiate în cadrul Programului de mediu Patrula de Reciclare derulat de Asociația Română pentru Reciclare RoRec. Cele două școli care și-au format de la începutul anului școlar câte o Patrulă de Reciclare, s-au dovedit cele mai active și mai harnice în ceea ce privește colectarea deșeurilor electrice și electronice.

Este vorba despre Liceul Regina Maria din Dorohoi și Școala nr. 7 Octav Băncilă din Botoșani. Prima  unitate de învățământ menționată a câștigat un premiu pentru cea mai activă școală, iar a doua, pentru cea mai mare cantitate de baterii colectate. Anul acesta, s-a desfășurat cea de-a VI-a ediție a programului amintit la nivel național anul acesta fiind premiate în total 94 de unități de învățământ.

patrula scoala 7

Unele dintre Patrulele desemnate ca fiind ”Cele mai active” pe plan local au realizat între 40 și 50 de activități de informare și mobilizare a școlii și comunității, în perioada 15 noiembrie 2016 – 15 mai 2017! A trebuit să modificăm platforma online de raportare ca să cuprindem toate proiectele organizate. Imaginați-vă cât de motivați pot fi acești dascăli și copiii ca să se implice atât de mult într-un program extra-curricular, pe lângă cursuri, teme, examene și alte Activitatea mai intensă ca oricând dovedește că Patrulele de Reciclare au un impact puternic, deja, în comunitățile lor și că educația pentru protejarea mediului este mai mult decât necesară. Datorită acestor performanțe, programul a fost menționat în plenul conferinței internaționale WEEEForum, de la Malta, în luna aprilie, drept un adevărat exemplu în educația de mediu, la nivel European. Grija față de mediu este una din principalele preocupări ale generației tinere iar noi, adulții și instituțiile, trebuie să răspundem cât mai curând așteptărilor lor” spune Andreea Idriceanu, managerul de comunicare al Asociației RoRec.

Cele 94 de echipe câștigătoare au șansa de a-și alege premiile, care pot consta în materiale didactice, echipamente IT, rechizite, necesar de birotică sau excursii.

Ediția 2016-2017 continuă! Premianții naționali vor fi aleși în luna septembrie. Succesul echipelor locale depinde de cât de multe deșeuri electrice trimit la reciclare Suporterii lor, până la 31 august 2017!

Fiecare cetățean, firmă sau instituție care scapă de aparatele electrice vechi în beneficiul programului își ajută copiii și profesorii să câștige unul din premiile naționale. Firmele și instituțiile care casează deșeurile electrice din gestiune devin Suporteri al Patrulei de Reciclare și se alătură comunității naționale a organizațiilor ce susțin colectarea responsabilă a deșeurilor electrice în România.

Până în prezent, 8 echipe județene au câștigat premii naționale: Sibiu (3 premii), Argeș, Bihor, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Vâlcea. Unde vor merge trofeele ediției 2016-2017, depinde de cât de harnici vor fi Suporterii Patrulelor la colectare până pe 31 august.

Orice școală își poate constitui o Patrula de Reciclare. Înscrierile se fac la începutul fiecărui an iar detalii despre cum poate intra și școala ta în program se pot găsi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *