Noi dispute în Consiliul Local de la indemnizațiile admnistratorilor de la societatea Urban Serv. Consilierii PSD au propus majorarea acestora

consiliu local catalina lupascu Propunerea de majorare a indemnizației administratorilor de la societatea Urban Serv, venită din partea viceprimarului Cosmin Andrei, a iscat noi dispute în ședința de Consiliu local de joi. Viceprimarul municipiului Botoșani a propus ca indemnizația membrilor Consiliului de Administrație de la Urban Serv să fie de 1.100 lei, după ce în februarie consilierii au stabilit ca acestea să fie la nivelul indemnizației unui consilier local, adică 548 lei net lunar, plus o componentă variabilă.

like facebookVă propun să stabilim o indemnizație la nivelul a 1.100 lei, valoare brută, care reprezintă indemnizația consilierului local, dacă va fi adoptată Legea unică a salarizării, raportată la procentul de 10% din indemnizația primarului. Această formă pe care noi am adoptat-o în trecut a stârnit o serie de discuții și la Modern Calor, unde s-au făcut obiecțiuni. Concluzia este că poate fi atacată această sintagmă, nefiind formulată foarte clare. Propunerea mea este pentru stabilirea indemnizației la valoare de 1.100 lei valoare brută, valoare la care veți ajunge și dvs., dacă va fi adoptată această lege”, a spus Cosmin Andrei.

Consilierul liberal Cătălina Lupașcu nu a fost de acord cu propunerea colegului său și a spus că o indemnizație de 781 lei brut este suficientă pentru admnistratorii societății din subordinea Consiliului Local.

Ar trebui să avem ca principiu după muncă și răsplată. Atâta timp cât am stabilit că indemnizația membrilor CA de la Urban Serv va fi asemeni indemnizației consilierilor locali, astăzi discutăm de 781 lei brut. Haideți să stabilim suma și să nu lăsăm loc de alte înțelesuri, iar după ce vom vedea și rezultatele muncii domniiilor lor, după ce vom vedea că în acest oraș se schimbă ceva în zona de depozitare a deșeurilor, putem să le mărim. Așadar, după rezultatele muncii putem să mergem la majorări, pentru că nu putem vorbi încă de legea salarizării”, a menționat Cătălina Lupașcu.

Administratorii Urban Serv sunt Ioan Șorici, Iulian Apotroșoaie, Nicuță Cezar, Manuela Aniței și Mioara Jurgiu. Aceștia vor beneficia în plus de o diurnă zilnică de 47 lei, costuri pentru transport și cazare în cazul unei deplasări.

 

 

One thought on “Noi dispute în Consiliul Local de la indemnizațiile admnistratorilor de la societatea Urban Serv. Consilierii PSD au propus majorarea acestora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *