Vezi pe cine vizează ancheta DNA, după descinderile de miercuri la fisc!

jandarmi in fata la fisc finante botosaniProcurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava au organizat, miercuri, mai multe descinderi ridicând mai multe documente de la fisc şi trei societăţi comerciale din Botoşani.

Surse din cadrul anchetei susţin că este vorba despre un dosar deschis încă din anul 2015 şi vizează mai multe firme protejate de angajaţi ai fiscului, unul dintre cei vizaţi fiind chiar şeful activităţii de inspecţie fiscală din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani, Paul Musteaţă.

Anchetatorii au ridicat de la fisc mai multe procese verbale de inspecţie efectuate la firmele Miss Giulia Srl şi Casa Giulia Srl. De asemenea mai mulţi oameni de afaceri au fost ridicaţi şi duşi la audieri.

Ancheta vizează infracțiuni de luare și dare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu. Faptele ar fi fost comise în perioada 2013-2016.

Reprezentanţii Miss Giulia SRL şi Casa Giulia au menţionat, într-un drept la replică, faptul că nu li s-a adus la cunoştinţă de către DNA că firmele sunt implicate în vreo anchetă şi nici nu au fost chemaţi la audieri.

„Nu avem cunostinta de faptul ca firmele sus mentionate sunt parte in vreun dosar deschis de DNA Suceava . Totodata precizam ca nu a fost vreuna dintre firmele la care procurorii DNA au facut descinderi in cursul zilei de 07 iunie 2017 si niciunul dintre asociatii acestor doua firme nu au fost ,, ridicat si dus la audieri ,, se arată într-un comunicat.

În paralel, procurorii au descins şi la FC Botoşani, de unde au ridicat documente privind sponsorizări, contracte ale jucătorilor şi transferuri. Directorul economic al clubului a fost chemat la audieri.

 

 

 

2 thoughts on “Vezi pe cine vizează ancheta DNA, după descinderile de miercuri la fisc!

  1. Musteata nu isi putea justifica averea nici acum 15 ani. Dupa ce a devenit milionar in euro il mai doare pe el capul de 2-3 ani de parnaie.

  2. La ce mafie de taxă de protecție fiscăla și santaj conducea Paul Mustata în anii ’90-2000 pe când era șef la Garda Financiara,cu ce l au prins acum este frectie. Bravo DNA numai că e un pic cam tarziu.Omul asta a avut procent din toate afacerile din Botoșani timp de 20 de ani.Luati i la verificat averea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *