Un nou proiect european câștigat de Colegiul Național ”Mihai Eminescu”

Colegiul National Mihai Eminescu BotosaniColegiul Naţional “Mihai Eminescu” Botoşani se numără printre cele patru şcoli europene câştigătoare pentru a participa la  proiectul  internaţional SOUND IN THE SILENCE, ce se va desfăţura în Germania, în perioada 22 septembrie-1 octombrie 2017.

like facebookEuropean Network Remembrance and Solidarity a organizat selecţia celor 49 de şcoli din 8 state europene , pentru cea de-a cincea ediţie a proiectului SOUND IN THE SILENCE unde au fost declarate câştigatoare doar:

Hamburg, Germany: Irena Sendler Schule irena-sendler-schule.hamburg.de

Warsaw, Poland: Klementyna Hoffmanowa Highschool: www.hoffmanowa.pl

Budapest, Hungary: Fazekas Mihály Gimnázium www.fazekas.hu

Botosani, Romania, Mihai Eminescu National College www.lme.ro

Scopul acestui proiectului interdisciplinar este de a familiariza elevii de liceu cu aspectele sensibile ale istoriei secolului XX. Participanţii la proiect, sub îndrumarea artiştilor şi a educatorilor , vor vizita locurile memoriei, în care vor face cunoştinţă cu teme din istoria totalitarismelor din Europa Centrală şi de Est şi vor vizita fostul lagăr de concentrare Ravensbruck din Germania. Spectacolul pregătit la încheierea proiectului va imbina diferite genuri de artă, modalităţi de exprimare a sentimentelor legate de vizitarea locurilor memoriei.

Delegaţia Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” Botoşani va fi reprezentată de șapte elevi de liceu coordonaţi de prof. Loredana Ciobanu, potrivit unui comunicat al Colegiului Național ”Mihai Eminescu”.

 

One thought on “Un nou proiect european câștigat de Colegiul Național ”Mihai Eminescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *