Incredibil. Un viceprimar a fost repus în funcţie după trei ani şi primăria trebuie să îi plătească salariile

Iulian Vlas - viceprimar la VaculestiSituaţie incredibilă la o primărie din judeţul Botoşani. Un viceprimar a fost repus în funcţie de judecători la trei ani după ce a fost revocat, iar instituţia trebuie să îl despăgubească cu echivalentul salariilor de la momentul destituirii. Este vorba despre Iulian Vlas, viceprimar al comunei Văculeşti din partea PNL, numit prin hotârâre de Consiliu Local în vara anului 2014.

Hotărârea de numire în funcţie a fost contestată în instanţă de Instituţia Prefectului, pentru anumite aspecte de nelegalitate. Imediat acesta a fost revocat din funcţie pentru că prin atacarea hotărârii de CL, aceasta s-a suspendat.

Practic acesta nici nu fusese instalat efectiv pe funcţie. A contestat acţiunea prefectului şi un an mai târziu a câştigat procesul. Consiliul Local, cu majoritate PSD, l-a repus în funcţie şi în aceeaşi zi l-a revocat. Iulian Vlas a contestat din nou în instanţă, în condiţiile în care hotărârea de revocare a sa şi de numire a noului viceprimar nu s-a făcut cu majoritatea de două treimi a consilierilor locali şi în plus votul trebuie să fie secret şi a fost la vedere. Pe parcursul procesului, dându-şi seama de gafa făcută, majoritatea din CL a mai emis două hotărâri. L-au repus în funcţie, din nou doar pe hârtie, şi apoi l-au revocat.

La sfârşitul lunii mai 2017 viceprimarul destituit de două ori a câştigat repunerea în funcţie şi plata despăgubirilor egale cu salariile din anul 2015. Viceprimarul ar fi primit peste 3000 de lei pe lună dacă era pe funcţie.

Totuşi instituţia nu a fost obligată să plătească salariile din 2014, de la prima revocare, iar viceprimarul intenţionează să deschidă o acţiune la CEDO:

„Sper ca măcar în al 12-lea ceas, consiliul local vbăculeşti să înţeleagă faptul că trebuie pusă în executare hotărârea judecătorească şi să înceteze aceste abuzuri de drept pe care le care le face pentru că vor naşte la rândul lor alte consecinţe, alte dosare, alte despăgubiri. Din punctul meu de vedere este binevenit faptul că au hotărât prin hotărâre de CL să externalizeze serviciul de consultanţă juridică şi să le apeleze la serviciile unei societăţi de avocatură pentru că îi va ajuta să abordeze calea dreaptă”, a declarat Marius Ţimpău, avocatul viceprimarului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *