Noi dispute între consilierii locali de la Parcul Cornișa. Cătălina Lupașcu: Acum un an de zile erați gata să deschideți Cornișa și acum veniți și găsiți tot felul de chichițe

consiliu-localConsilierii locali au aprobat prelungirea contractului de finanțarea a proiectului Cornișa până la 30 august 2017, însă nu au fost de acord cu preluarea bunurilor din parc. Mai bine de jumătate de oră au durat disputele între consilierii PSD și cei ai PNL de la Parcul Cornișa.

Consilierul PSD, Mihai Tincu, a cerut noi explicații privind stadiul acestui proiect din partea administratorului public Adriana Zăiceanu.

Proiectul devine funcțional în termen de cel mult trei luni de zile, cu toate problemele care sunt, cu toate probele pe care le face constructorul. Constructorul are și el problemele lui și nu preluăm parcul până nu suntem asigurați că în acel amplasament nu curge apă pe nicăieri, nu plouă de sus și că toate funcționează corespunzător. Așteptăm să se termine. Această prelungire de proiect trebuie aprobată ca să nu pierdem banii europeni”, a spus Adriana Zăiceanu.

like facebookÎn ciuda informațiilor primite, Mihai Tincu a acuzat că la Cornișa mai sunt destule probleme care nu sunt rezolvate și care nu pot fi acceptate.

Se cer 3 milioane lei, pentru ce? Veniți și cereți prelungire până pe 30 august. În termen de constructor, asta înseamnă primăvara următoare. (…) Noi vrem să terminăm treaba asta, dar să o terminăm ca lumea, să fie funcțională. Nu sunt de acord cu prezentarea aata pe repede -înainte”, a menționat Tincu.

Consilierul local a fost ironizat de primarul Cătălin Flutur, care i-a spus că nu știe să lege cuvintele între ele și că actul de prelungire este unul normal.

Că nu înțeleg ce spuneți e greu, chiar câteodată nu le înțeleg pentru că nu le legați cuvintele între ele. Chiar nu înțeleg ce vreți să ne explicați. Amn pus data de 30 august după o discuție serioasă cu constructorul, proiectantul. Puteam să punem noiembrie, decembrie. Noi mergem pe seriozitatea acestor domni care ne-au promis că până pe 30 august vor finaliza și vom purcede la procesul de recepție a lucrării. Este absolut necesar să facem această prelungire. Dacă cumva la 30 august nu e gata, vom veni și vom mai face un act de prelungire. Nu este vorba de nicio sumă în plus la proiect, pentru că această sumă există”, a declarat Flutur, care le-a atras atenția consilierilor PSD că pun bețe în roate proiectului.

A intervenit și viceprimarul Cosmin Andrei, care a acuzat lipsa de transparență pe acest proiect.

Acest proiect este cofinanțat cu 50%. Ce s-a întâmplat cu cererile de decontare pe acest proiect: au venit banii înapoi? Drumul de acces de la Modern Calor nu este asfaltat, accesul de jos este cu probleme. Constructorul ne-a spus că sunt infiltrații și poate era bine să ne spuneți lucrul acesta”, a  spus Andrei.

Iritată de întrebările puse de social-democrați, consilierul Cătălina Lupașcu le-a reamintit acestora că timp de patru ani au gestionat acest proiect și că în campania electorală de anul trecut parcul Cornișa era ca și deschis, iar acum vin și vorbesc de multitudinea de probleme de acolo.

Acum un an de zile erați gata să deschideți Cornișa și acum veniți și găsiți tot felul de chichițe. Așa îmi explic și eu de ce județele patronate de PSD rămân în sărăcie. Pentru că dvs. nu cunoașteți proiectele, dvs. vă opuneți la orice s-ar pune pe ordinea de zi privitor la finalizarea acestui proiect. Un consilier pentru asta este plătit: să se informeze înainte de ședință”, le-a spus Cătălina Lupașcu consilierilor PSD.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *