Incredibil! Doi foşti deţinuţi au ajuns angajaţi ai Penitenciarului Botoşani

penitenciarul botosaniSituaţie scandaloasă la Penitenciarul Botoşani, acolo unde în urma concursurilor organizate din sursă externă pentru ocuparea posturilor vacante au ajuns să promoveze doi tineri care au stat încarceraţi în unitatea de detenţie.

Cei doi au fost arestaţi preventiv pe perioada unui proces penal privind consum şi trafic de stupefiante şi după ce au ieşit din puşcărie s-au înscris la concursul pentru ocuparea a două posturi de agent operativ.

Acest fapt i-a mirat şi pe unii angajaţi ai unităţii de detenţie, în condiţiile în care la încadrarea celor doi şi în perioada de practică, foşti colegi de-ai lor de celulă erau încă încarceraţi. Practic cei doi au ajuns să îşi păzească foşti colegi cu care au împărţit celulele.

like facebookReprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor spun că toate concursurile de încadrare s-au desfăşurat în termenii legali.

„Referitor la aspectul semnalat, vă informăm că, la concursul de ocupare din sursă externă a unor funcții de agent operativ, au participat candidați asupra cărora a fost aplicată una dintre măsurile preventive privative de libertate prevăzute de lege. Precizăm însă faptul că, în situația aplicării unei asemenea măsuri preventive, în cauze care, în final, au fost soluționate prin una dintre formele de închidere a urmăririi penale (clasare, scoatere de sub urmărire penală, respectiv încetarea urmăririi penale), nu poate fi reținută săvârșirea unei infracțiuni, în perspectiva prevederilor art. 25 lit. e din O.M.J. 2478/C/2010. Acest aspect rezultă clar potrivit art. 15 Cod penal, conform căruia, „infracțiunea este fapta prevăzută de legea penală, săvârșită cu vinovăție, nejustificată și imputabilă unei persoane care a săvârșit-o”, respectiv, „infracțiunea este singurul temei al răspunderii penale”, ori, în cazurile menționate, în lipsa unei hotărâri judecătorești definitive de condamnare, nu se pune problema săvârșirii vreunei infracțiuni”, se arată într-un comunicat al ANP.

 

4 thoughts on “Incredibil! Doi foşti deţinuţi au ajuns angajaţi ai Penitenciarului Botoşani

  1. CUM NAIBA? eu stiu ca trebuie sa fii curat din punct de vedere penal! dar asta e romanica nu te mai mira nimica!

  2. Ati citit vreunul toata stirea?Comentati ca sa va aflati in treaba.Ati retinut ca oamenii erau nevinovati si au fost achitati?Va da unu o stire si va treziti voi analfabetii sa va dsti cu parerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *