FOTO Val de proteste în instituțiile publice botoșănene. Nemulțumiri la Mediu și Consiliul Județean

protest mediu 1Proteste, marți, și la Agenția de Protecție a Mediului, respectiv Consiliul Județean. Angajații sunt nemulțumiți de proiectul privind Legea salarizării unitare. Deși au primit salariile majorate, salariații din Consiliul Județean nu sunt de acord cu forma legii salarizării unitare și se tem ca după aplicarea acestei legi se vor face restructurări în sistem. Ei s-au aflat în grevă japoneză, fără întreruperea activității.

Am fost anunțat de protestul angajaților, că vor face grevă japoneză legat de proiectl salarizării unitare. Sunt pentru salariați pentru retribuțiile lor, iar în ideea că vor avea dreptate, face scrisorile necesare la Ministerul Muncii”, a precizat președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți.

Și salariații de la Protecția Mediului au protestat, marți, în fața instituției, tot de la salarii. Ei spun că în urma protestelor anterioare nu a existat nicio reacție de susținere din partea Ministerelor  și Guvernului, au declanșat conflictul de muncă.

Ei spun că din 15 iunie vor intra în grevă generală.

Ministerul Muncii va trebui să desemneze o persoană care să negocieze cu noi, după care vom declanșa greva. Parcurgem pașii legali, odată cu Garda de mediu”, a menționat Loredana Burlacu, reprezentant APM Botoșani.

protest mediu

 

 

One thought on “FOTO Val de proteste în instituțiile publice botoșănene. Nemulțumiri la Mediu și Consiliul Județean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *