Scandal de la locurile de parcare pe care municipalitatea vrea să le dea Mănăstirii Popăuți. Locatarii din zonă au depus petiție la primărie

marcaje locuri parcareBotoșănenii care locuiesc în zona Mănăstirii Popăuți sunt revoltați de faptul că municipalitatea vrea să dea în administrarea mănăstirii 25 de locuri de parcare. Ei spun că măsura Primăriei Botoșani nu este una corectă, din moment ce sunt plătitori de taxe și impozite locale, iar mănăstirea nu plătește nicio taxă. Joi, locatarii din zonă au ieșit în stradă când au văzut că în parcarea cu pricina se fac deja marcaje, în ciuda faptului că proiectul de hotărâre de Consiliu Local nici nu a fost votat. Oamenii au strâns semnături și au depus o petiție la Primăria Botoșani prin care se împotrivesc acestui transfer. Ei sunt nemulțumiți, de asemenea, că nu au fost consultați cu privire la această măsură.

like facebookLe-am spus celor care au venit și făcut deja marcajele că ședința este pe 31 mai. De ce să dea toate locurile la mănăstire, când nici noi nu avem locuri de parcare. Joi, când s-au făcut marcajele, puteau să vină de la mănăstire și să vorbească și cu noi, în stradă. Primăria vrea să le dea 25 de locuri de parcare din 25, adică toată strada. Plătim impozit pe casă, pe teren, pe mașini. Nu trebuia să ne înmatriculeze mașinile. Ei nu plătesc niciun impozit și li se alocă toate locurile. Mănăstirea s-a judecat și cu Secția de Contagioase și le-a luat o bucată de teren. De ce nu își fac acolo parcare? Cei de la Primăria Botoșani au motivat că este monument istoric, că vin vizitatori, însă vizitatorii sunt foarte rar primiți. Porțile sunt închise mai tot timpul. Au venit autocare de la București și ne întrebau de ce nu este deschisă mănăstirea”, a declarat Nicoleta M pentru BotosaniNews.

Locatarii din zonă vor participa și la ședința de Consiliu Local din 31 mai pentru a-și spune nemulțumirea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *