FOTO Primele roşii româneşti lansate pe piaţă la Botoşani prin programul tomate ce sprijină agricultura autohtonă

rosii program tomatePrima recoltă de roşii ce se încadrează în programul naţional Tomate, lansat de Guvern în acest an, a ieşit, vineri, pe piaţa din Botoşani.

Doi agricultori, tată şi fiu, din satul Hudum, comuna Curteşti, Cristian şi Marius Aniculăesei, au platat 15 solarii de pe care vor să scoată o producţie de aproximativ 40 de tone. Roşiile sunt româneşti, unele din ele fiind plantate cu sămânţă produsă chiar de cei doi fermieri.

like facebookFamilia este cunoscută ca un veritabil producător de legume pe pieţele din Botoşani şi în acest an au accesat programul. Banii vor veni după ce vor dovedi că au comercializat minim 2000 de kg la 1000 mp de sere.

rosii program tomate1„Mi-a plăcut agricultura şi comerţul şi este plăcut. Eu am lucrat în străinătate, în alt domeniu, şi având un singur băiat am zis să îl determin să nu plece din ţară aşa că am început să îl sprijin să construim sere. Am făcut iniţial două solarii şi am văzut că le lucrează, apoi am pus pe un hectar. După m-am întors din străinătate şi am zis să îl ajut. Acum suntem toată familia implicată în afacere. Nu am pus niciodată pe hârtie cât investim şi cât scoatem. Avem clienţii noştri şi cu două luni înainte ne întreabă lumea când ieşim cu roşiile pe piaţă. Vindem în piaţa din Botoşani şi în sezonul roşiilor, en gros în piaţa din Suceava. Omul nu poate fi păcălit cu gustul şi niciodată nu rămânem cu marfa nevândută”, a declarat Cristian Aniculăesei.

Conducerea Direcţiei Agricole a menţionat programul Guvernului se dovedeşte a fi un succes la Botoşani fiind înscrişi 59 de potenţiali beneficiari. De asemenea, începând cu anul viitor se aşteaptă o creştere a numărul celor interesaţi de acest program.

rosii program tomate2” Ne aflăm la primii producători agricoli care astăzi vor livra roşii de Botoşani în pieţele locale. Este, din punctul nostru de vedere, un program de succes la nivelul judeţului Botoşani, avem înscrişi în registru 59 de producători. Toţi sunt potenţial beneficiari ai sprijinului de 3000 de euro pe minimum 1000 mp. Specialiştii Direcţiei Agricole i-au îndrumat şi iată astăzi vor scoate primele tomate pe piaţa din Botoşani. Ca şi aceşti doi producători mai avem săptămâna viitoare şi alţi posibili beneficiari care vor ieşi cu tomate pe piaţă”, a afirmat Cristian Delibaş, directorul Direcţiei Agricole.

Autor: Lăcrămioara Lupașcu

rosii program tomate3

One thought on “FOTO Primele roşii româneşti lansate pe piaţă la Botoşani prin programul tomate ce sprijină agricultura autohtonă

  1. Vrajeala de 2 lei , muncesc i piata centrala botosani de 12 ani , mai mare bisnitareala oe care o face „producatoarea ” nu am vazut , cară marfa de la Suceava fin en-gross :)),mincinosilor !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *