VIDEO&FOTO Ziua eroilor, marcată în cimitirul Pacea

ziua eroilorZeci de persoane au participat, joi, la ceremonia organizată în Cimitirul Pacea din Botoşani cu prilejul Zilei Eroilor, marcată, în fiecare an, de Înălţarea Domnului.

Persoane publice, dar şi simpli cetăţeni, elevi, au asistat la slujba de pomenire a eroilor, care a fosta urmată de depunerea de coroane şi defilarea militarilor de la Garnizoana Botoşani, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

La eveniment au luat parte autorităţile judeţene, directori de instituţii publice, oameni politici, dar şi reprezentanţii unor asociaţii ale veteranilor de război. Un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor căzuţi pentru apărarea patriei.

like facebookUlterior au depus coroane, Instituţia prefectului, prin prefectul Dan Şlincu, Primăria şi Consiliul Local al municipiului Botoşani, prin primarul Cătălin Flutur, Consiliul Judeţean, prin preşedintele Costică Macaleţi precum şi reprezentanţii ai instituţiilor din subordinea Ministerului de Interne, Garnizoana Botoşani, Serviciul Român de Informaţii şi reprezentanţii partidelor politice. De asemenea, au făcut acelaşi lucru şefii instituţiilor deconcentrate.

La final a avut loc defilarea Gărzii de Onoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *