Președintele CJ, despre indemnizațiile administratorilor de la Nova Apaserv: Sunt cam mari. Rămâne la mâna CA să le armonizeze cu ceea ce se întâmplă și la talpă

costica-macaletiPreședintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, consideră indemnizațiile administratorilor de la societatea Nova Apaserv sunt mari, comparativ cu salariul pe care îl primește un muncitor din cadrul societății. El spune că rămâne la mâna Consiliului de Administrație să le armonizeze cu ceea ce se ”întâmplă și la talpă”.

Mulți muncitori de acolo au salariul minim pe economie. În cadrul legislației, noii administratori pot avea și retribuții mai mici”, a menționat Macaleți.

Șeful CJ consideră că și numărul acestora ar trebui redus de la șapte cât s-a stabilit în prezent, la cinci membri în CA.

like facebook”S-a mai redus din numărul lor de la nouă la șapte, dar eu aș merge pe cinci membri, pentru că se poate lucra și cu cinci. Important este ca cei de acolo să aibă bune intenții și să meargă pe partea de reguli, norme, principii, pentru că este operator unic și lucrurile ar trebui să funcționeze foarte bine. Funcționează, dar e loc de mai bine atâta timp cât nu toate comunele din județ au apă potabilă, nu sunt racordate la o magistrală de apă potabilă care să prezinte siguranță în sensul de cantități de apă care se consumă”, a adăugat președintele CJ.

Noii administratori de la societatea Nova Apaserv vor primi lunar o indemnizație de invidiat: 1.407 lei brut. Consilierii județeni vor desemna, în ședința din 26 mai, un reprezentant al județului, respectiv pe Iulian Micu, în Adunarea Generală a Acționarilor, pentru a vota numirea noilor membri CA de la Nova Apaserv și indemnizațiile pe care le vor lua aceștia.

Noii administratori sunt: Albert Tănasă, Constantin Dan Deleanu, Simion Drelciuc, Călin Bosovici, Iulian Gabriel Apotroșaoie, Ioan Comarița și Daniel Tupiluș.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *