Zeci de sancțiuni și permise reținute pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor

actiune-politia-rutiera-botosaniMarți, 23 mai, sub coordonarea Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române,  poliţiştii rutieri au desfăşurat, pe raza întregului judeţ, o acţiune pentru prevenirea evenimentelor  rutiere generate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor.

Scopul activităţilor a fost de a preveni şi combate încălcarea normelor rutiere de către conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentară sau vehiculelor care au acest drept.

Astfel, în intervalul orar 07.00-10.00, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor aflaţi în traversarea regulamentară a drumului public.

like facebookDe asemenea, după acest interval orar, pe parcursul întregii zile, poliţiştii au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea şoferilor care nu acordă prioritate de trecerea vehiculelor care au acest drept. La acţiunea organizată, au participat 29 de poliţişti, dintre care 26 din cadrul Serviciului Rutier.

În urma activităților desfăşurate, au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

8 conducători auto au fost sancţionaţi pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, faţă de aceştia fiind stabilită şi măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 30 de zile.

Aceeaşi măsură complementară a fost stabilită şi pentru alţi 4 şoferi, însă pentru încălcarea altor norme rutiere. Totodată, 4 sancţiuni au fost aplicate conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere altor vehicule.

Poliţiştii continuă acţiunile pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea evenimentelor negative în trafic şi în perioada următoare.

 

 

 

 

 

One thought on “Zeci de sancțiuni și permise reținute pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor

  1. toate astea pentru bani la buget. Mai lasati vrajeala asta cu „pt siguranta cetatenilor”,da?? Faceti draq sosele si autostrazi si lasati mai putin „panda” dupa dat amenzi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *