Delgaz Grid: Anul acesta s-au identificat sute de cazuri de consum fraudulos de gaze naturale şi energie electrică

contor luminaCompania aplică o politică de toleranţă zero în ceea ce priveşte furturile de energie electrică şi gaze naturale. Valoarea prejudiciilor generate de aceste infracţiuni este estimată la aproximativ 2.5  milioane de lei, în primele patru luni din 2017.

Săptămâna trecută a avut loc o nouă acţiune de verificare a instalaţiilor de distribuţie a energiei electrice împreună cu Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău. Verificarea a avut loc în zona Orbic din localitatea Buhuşi, judeţul Bacău, în urma căreia a fost întreruptă alimentarea cu electricitate la aproximativ 30 de consumatori  pentru sustragere energie electrică, prin instalaţii improvizate.

Eliminarea intervenţiilor neautorizate la aparatele de măsură, atât la instalaţiile de gaze naturale, cât şi la cele de energie electrică, precum şi a improvizaţiilor efectuate în scopul consumului neautorizat de energie reprezintă o preocupare constantă a Delgaz Grid. Aceste intervenţii aduc prejudicii companiilor din Grupul E.ON şi totodată pot genera incidente deosebit de grave, cu însemnate pagube materiale şi/sau victime umane.

De aceea prin intermediul echipelor specializate compania noastră efectuează permanent verificări în teren, , rolul acestora fiind de a depista sustragerile de gaze naturale şi/sau energie electrică din reţelele de distribuţie. Verificările în teren au la bază programe informatice şi instrumente moderne pentru a identifica eventualele consumuri frauduloase la consumatori, prin ocolirea mijloacelor de măsură sau prin intervenţii asupra acestora.

like facebook În primele patru luni ale acestui an au fost identificate aproximativ 900 suspiciuni de consumuri frauduloase, din care 442 în domeniul gazelor naturale, iar 454 in domeniul energiei electrice. Prejudiciul estimat pentru perioada ianuarie – aprilie 2017 este de aproximativ 2.5 milioane de lei.

Prin modificarea unor componente din instalaţiile de gaze naturale şi/sau energie electrică, ori prin realizarea de improvizaţii, atât persoanele care fac astfel de intervenţii, cât şi cei din jur, sunt expuşi pericolelor de incendii, explozii, electrocutări. Totodată, consumatorii sunt afectaţi direct prin întreruperea alimentării cu gaze naturale şi/sau energie electrică.

Subliniem faptul că aceste intervenţii asupra echipamentelor de măsură a consumului de gaz şi/sau energie electrică, în scopul înregistrării unui consum mai mic decât cel real, reprezintă furt calificat, infracţiune prevăzută şi sancţionată ca atare de Codul Penal. Tocmai de aceea colaborăm cu toate instituţiile statului pentru identificarea acestor situaţii. Acest lucru nu este numai in beneficiul companiei, fiind în egală măsură, şi în interesul consumatorilor oneşti, care pot fi afectaţi, direct sau indirect, de asemenea situaţii.

Recomandăm consumatorilor să nu accepte “ofertele” venite din partea anumitor persoane şi să nu permită accesul acestora la instalaţiile de gaze naturale şi/sau energie electrică, în vederea efectuării unor modificări de orice natură, menite a împiedica înregistrarea cantităţilor reale de gaze naturale şi/sau energie electrică consumate.

Totodată, facem apel la spiritul civic al cetăţenilor pentru a sesiza organele de cercetare penală și/sau compania noastră, dacă au cunoştinţă de existenţa unor intervenţii neautorizate la instalaţiile de gaz şi/sau electricitate, intervenţii ce pot duce la importante pagube materiale şi/sau pierderi de vieţi omeneşti.

Sursa: comunicat Delgaz Grid

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *