Senatorul Costel Şoptică vrea să știe câți copii neşcolarizaţi sunt în judeţul Botoşani

 

costel soptica, deputat, stiri, PNL, BotosaniSenatorul PNL Costel Şoptică a adresat o interpelare parlamentară ministrului Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, pe tema situaţiei copiilor neşcolarizaţi din judeţul Botoşani.

Organizaţiile non-guvernamentale din educaţie şi-au propus realizarea unei hărţi a serviciilor sociale în toate judeţele ţării, în vederea soluţionării problematicii reducerii fenomenelor absenteismului şi prevenirii abandonului şcolar. Potrivit informaţiilor furnizate de ONG-urile din sistem, România este ţara cel mai mare număr de analfabeţi din Europa, iar 6% dintre români nu ştiu carte”, a afirmat parlamentarul botoşănean în documentul oficial trimis conducerii MEN.

like facebookPentru a oferi mai multe informaţii, senatorul liberal l-a întrebat pe ministrul Pavel Năstase următoarele: „1. Care este rata reală a abandonului şcolar în România şi punctual, în judeţul Botoşani?(cu rugămintea de a-mi oferi situaţia statistică pe fiecare judeţ în parte, precum şi pe zone, urban şi rural); 2. Ce strategie are Ministerul Educaţiei Naţionale pentru acest an de prevenire a abandonului şcolar, a reducerii numărului copiilor neşcolarizaţi şi a diminuării absenteismului?”.

Din nefericire, România se situează pe primul loc în Europa şi în ceea ce priveşte numărul persoanelor sub 15 ani care citesc cu dificultate. De asemenea, ţara noastră conduce şi în topul statelor europene cu o rată de abandon şcolar foarte ridicată. În aceste condiţii, consider că educaţia trebuie să fie o prioritate pentru acest guvern, iar sprijinirea copiilor şi a familiilor în vederea diminuării numărului celor care nu frecventează cursurile şcolare este vitală pentru viitorul naţiunii. Aştept cu nerăbdare răspunsul ministrului Educaţiei, pentru a vedea cu exactitate care este situaţia absenteismului şcolar din judeţul Botoşani”, a conchis senatorul Costel Şoptică.

Sursa: comunicat de presă Costel Șoptică

One thought on “Senatorul Costel Şoptică vrea să știe câți copii neşcolarizaţi sunt în judeţul Botoşani

  1. ce „minte luminata” e Costelus asta…vrea el sa stie cati analfabeti are judetul Botosani. Pai e simplu…cu tine sunt exact tot atatia+1 Dar cati hoti sunt in parlament ghici care e raspunsul?:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *