Noi detalii despre botoșăneanul deshumat, săptămâna trecută, după 32 de ani de la moarte. Ce au făcut anchetatorii cu osemintele acestuia!

deshumare, cimitirul pacea, botosani, stiri, politie, mugur iulian calinescu Anchetatorii fac publice noi detalii despre ancheta cu privire la moartea tânărului botoșănean Mugur Călinescu, care a fost deshumat, săptămâna trecută, din Cimitirul Pacea din Botoșani după 32 de ani de la înmormântarea acestuia.

În baza unei ordonanțe emisă de un procuror de la Tribunalul Militar Iași, mormântul a fost deschis săptămâna trecută, și toate osemintele au fost extrase și recuperate, fiind transportate la Institutul de Medicină Legală din Iași unde vor fi supuse unor examinări de specialitate.

like facebookAici vor fi prelevate probe de țesut osos ce vor fi trimise pentru analize complexe în laboratoarele unui institut de cercetare, unde se va putea stabili dacă există urme ale unei intoxicații acute sau cronice cu substanțe radioactive ori urme lăsate de alte substanțe chimice, care pot justifica o patologie ce poate determina îmbolnăvirea sau decesul persoanei.

Citește și: FOTO Inedit! Scos din groapă după 32 de ani. Poliția și Parchetul, în Cimitirul Pacea

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a început investigarea acestui caz cu scopul de a contribui la stabilirea împrejurărilor și a cauzelor reale care au determinat decesul lui Mugur Călinescu. După prelucrarea cazului, timp în care au fost obținute o serie de informații, documente și mărturii, s-a înaintat o sesizare către Parchetul Militar, care a deschis un dosar de cercetare penală asupra unei presupuse fapte de omor, totodată stabilindu-se și deshumarea rămășițelor pământești ale persoanei.

One thought on “Noi detalii despre botoșăneanul deshumat, săptămâna trecută, după 32 de ani de la moarte. Ce au făcut anchetatorii cu osemintele acestuia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *