Noile chirii la ANL vor fi stabilite săptămâna acesta. Ce spune directorul Locativa de cei care au acumulat datorii

florinel gorneaReprezentanții societății Locativa vor finaliza calculele pentru noile chirii ANL, până la sfârșitul acestei săptămâni. Florinel Gornea, directorul Locativa, a declarat că s-au primit normele metodologice de aplicare a Ordonanței de Urgență de modificare a Legii ANL. iar noile chirii vor fi aplicate de la 1 mai. Acestea vor fi stabilite funcție de veniturile chiriașilor.

like-facebookAsta depinde și de chiriașii noștri care trebuie să aducă documentele specifice pentru a recalcula aceste chirii. Noi încercăm ca în două zile să terminăm calculele. Va fi o nouă rundă de hârtii. Le vom aplica de la 1 mai dacă primi undă verde, dacă nu 1 iunie. Din calcule estimative, chiriile vor crește față de nivelul de 2016 cam de două ori. De la 80 lei cum era chiria la două camere se va duce la 170 lei, iar la garsonieră chiria se va duce la 110-120 lei”, a menționat Gornea.

Directorul Locatica spune că ANL-iștii care nu au plătit încă chiriile pe perioada ianuarie-mai, vor suporta consecințele legii.

Dacă nu au plătit vor fi acționați în judecată și li se vor calcula penalități. Vor plăti tarifele aprobate în ianuarie. Să nu creadă cineva că facem vreo modificare. Atunci a fost acea lege, acum este alta”, a adăugat directorul Locativa.

 

One thought on “Noile chirii la ANL vor fi stabilite săptămâna acesta. Ce spune directorul Locativa de cei care au acumulat datorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *