O nouă afacere în agricultură! Cultura de cânepă explodează la Botoșani

canepaProducătorii agricoli din Botoșani par să se reorienteze, în 2017, asupra culturilor pe care le însămânțează, ei îndreptându-și atenția asupra unei plante tehnice care aproape dispăruse de pe terenurile agricole.

Este vorba de cultura de cânepă, care va fi înființată, în acest an, pe nu mai puțin de 839 de hectare. Suprafața cultivată cu cânepă este cea mai mare de după Revoluție. Spre exemplu, în 2016 în Botoșani au fost cultivate doar aproape 30 de hectare.

like facebookPlantatarea cânepei, care are un conținut de cannabis, presupune o autorizare specială din partea Direcției Agricole, în condițiile în care Legea nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanþelor și preparatelor stupefiante prevede obligații clare pentru producătorii agricoli.

La Direcția Agricolă Botoșani au fost depuse 16 dosare de autorizare a culturilor de cânepă din partea a tot atâția fermieri. Cel mai mare lot de cânepă, de aproximativ 100 de hectare, va fi constituit în zona de Nord a județului.

 

 

 

One thought on “O nouă afacere în agricultură! Cultura de cânepă explodează la Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *