Bebeluș de 580 grame, adus pe lume la Maternitatea Botoșani

bebe maternitateSute de copii se nasc anual prematur, la Botoșani. Este semnalul tras de medicii botoșăneni, care spun că un copil din zece se nasc înainte de termen, la Șecția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean. Din cei peste 2600 de copii născuți anul trecut, 10% au fost prematuri, potrivit medicului Carmen Zaboloteanu.

like facebookUnul din bebelușii aduși pe lume înainte de termen, la 28 de săptămâni, a cântărit 580 de grame. El a fost încadrat în gradul extrem de prematuritate și trimis intubat la Suceava.

Medicii sunt de părere că această situaţie este urmare a scăderii nivelului de trai, a stresului, bolilor din primul trimestru de sarcină, în special a problemelor  şi, nu în ultimul rând, a faptului că femeia gravidă este supusă deseori la munci casnice epuizante.

Zeci de factori pot influența prematuritatea: de la nivelul social și creșterea metodelor de fertilizare, legate de polul sărăciei cu mai puțin al sărăcie. Acum putem face mai mult pentru copiii născuți prematur”, a menționat medicul Carmen Zaboloteanu, șef secție neonatologie.

Anul trecut, la Maternitatea Botoșani cel mai mic copil a cântărit 700 grame.

One thought on “Bebeluș de 580 grame, adus pe lume la Maternitatea Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *