Sindicatul ”Impact” invită public parlamentarii și șefii județului la Noaptea muzeelor. Vezi motivul!

noaptea muzeelor (1)Sindicatul ”Impact” Botoșani, sindicat reprezentativ la nivelul Muzeului Județean Botoșani, invită public pe toți consilierii județeni împreună cu președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, pe parlamentarii de Botoșani, indiferent de culoarea politică, dar și pe oamenii politici din cadrul Primăriei Botoșani și din alte instituții publice, la acțiunea Noaptea muzeelor organizată de către Muzeul Judeţean Botoşani, Secţia de Artă plastică – Etnografie, în colaborare cu asociaţia „Semne cusute”, sâmbătă, 20 mai 2017, orele 1800-2400.

like facebookCu această ocazie dorim să cunoașteți și oamenii din spatele expoziției, salariații din muzeu care pun suflet pentru a da valoare exponatelor. Dorim să arătăm tuturor celor interesați că, în spatele fiecărui exponat este o muncă grea, migăloasă, în condiții deosebite iar cei care depun această muncă sunt specialiști dedicați care lucrează pe salarii indecent de mici. Chiar dacă majoritatea salariaților sunt cu studii superioare, cu doctorate, cu ani grei de studiu în spate, veniturilor lor lunare sunt cu puțin peste minimum pe economie. Lipsa finanțării acestei ramuri a culturii duce la plecarea masivă a specialiștilor, nemotivarea angajării în sistem și riscurile la care sunt expuși acești angajați, toate acestea ducând la deprofesionalizarea sistemului și implicit, la afectarea directă a serviciilor oferite publicului”, se precizează într-un comunicat al sindicatului.

Sindicatul ”IMPACT” Botoșani demarează cu această ocazie o amplă campanie de conștientizare a existenței acestor categorii profesionale din spatele exponatelor și pentru o salarizare decentă a angajaților din muzee, pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și creșterea calității serviciilor publicului.

 

One thought on “Sindicatul ”Impact” invită public parlamentarii și șefii județului la Noaptea muzeelor. Vezi motivul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *