Primăria Botoşani nu s-a constituit parte civilă în procesul în care Flutur este judecat pentru terenul de la mall

Primaria BotosaniPrimăria municipiului Botoşani nu s-a constituit parte civilă în dosarul în care primarul Cătălin Flutur este anchetat pentru fapte de corupţie, fiind acuzat de abuz în serviciu.

Procurorii DNA Suceava au cerut, în mai multe rânduri, municipalităţii să se precizeze care sunt pretenţiile din acest dosar, însă administraţia locală a refuzat să participe la proces, făcând menţiunea că, la finalul procesului, dacă primarul şi ceilalţi angajaţi ai Primăriei vor fi găsiţi vinovaţi, va fi deschisă o acţiune civilă.

like facebookLa data de 25.04.2017, prin adresa nr. (…) , persoana vătămată UAT Mun. Botoșani ne comunică faptul că înțelege să nu exercite acțiunea civilă în cadrul procesului penal, urmând ca, în eventualitatea unei soluții de condamnare în prezenta cauză să-și rezerve dreptul de a promova o acțiune la instanța civilă pentru tragerea la răspundere civilă delictuală a persoanelor responsabile pentru prejudiciul produs în dauna patrimoniului UAT Botoșani, prin comiterea infracțiunii pentru care vor fi condamnați penal inculpații din dosarul de urmărire penală nr. 110/P/2013”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.

Procurorii susţin că prejudiciul din „Afacerea mall” este de peste două milioane de lei, el fiind calculat ca diferenţă între concesiunea stabilită şi concesiunea plătită de Moldova Turism SA Iaşi şi Uvertura City Mall SRL Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *