Măsuri luate la Maternitate după ce mai mulți angajați au fost depistați cu stafilococ auriu

medic Stefan BerceaReprezentanții Spitalului Județean au dispus măsuri suplimentare pentru a preveni infecţiile nosocomiale de pe secţiile cu risc din cadrul Maternităţii. Potrivit medicului Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al spitalului, unitatea va suporta pe propria cheltuială un număr dublu de analize pentru fiecare angajat care lucrează cu pacienţi la care riscul de contaminare cu bacterii luate de la personalul medical este mai mare. În plus, controalele la personalul din secțiile de risc vor fi sporite, asta după ce mai mulți angajați au fost depistați cu stafilococ auriu.

like facebookDin cei 21 de angajaţi depistaţi în urma controlului, 13 prezentau rezistenţă la antibiotic şi s-au tratat la domiciliu pentru a se elimina complet orice risc. Suplimentar, s-a decis, la nivelul conducerii spitalului, creşterea numărului de controale la personalul din secţiile de risc, cum ar fi cele cu nou-născuţi, de la verificări anuale, la cele semestriale”, a percizat Ştefan Bercea.

Inspectorii sanitari susțin că este imposibil ca numărul persoanelor purtătoare a acestei bacterii să fie redus la zero, însă prin măsurile luate, acesta se reduce simţitor şi astfel şi riscurile ca bebeluşii să contacteze stafilococul în spital sunt mai mici.

One thought on “Măsuri luate la Maternitate după ce mai mulți angajați au fost depistați cu stafilococ auriu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *