Amenințarea unui preot la adresa unui superior de-al său: Te tai în bucăți

preot vicarRăzboiul declanşat, vineri, la Schitul Orăşeni Deal trece la un alt nivel, reprezentanţii Mitropoliei intenţionând să înainteze o plângere penală împotriva preotului Ioan Ungureanu.

Acesta din urmă este acuzat că ar fi amenințat un superior de-al său cu moartea.

”Sunt filmări în care părintele Ioan Ungureanu a ameninţat cu moartea pe părintele inspector Florin Chirilă. Pe filmare spune cum îl va tăia bucăţi şi îi va ţine maţele în mâna lui. Urmeză să facem şi plângere penală. Apreciem că este foarte grav şi nu este singurul pe care l-a ameninţat, însă aceasta este singura filmare. Aşteptăm ca procedura să se deruleze, i s-a transmis citaţie. Am luat în calcul o expertiză medicală, dar mă gândeam dacă s-ar autosesiza cineva”, a declarat Marian Timofte, vicar administrativ în cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Acesta a precizat că preotul de la Schitul Orăşeni a ignorat mesajul transmis de mitropolie şi urmează a fi judecat după regulile bisericeşti.

De asemenea, acesta a mai adăugat că Ioan Ungureanu a făcut abateri care nu ţin nu numai de regulile bisericeşti ci şi de alte instituţii.

like facebookVicarul administrativ a explicat că preotul l-a ameninţat cu moartea pe inspectorul care a fost vineri la biserică. Drept probă stă un material video care va fi pus la dispoziţia organelor competente.

„Nu doar nepomenirea ÎPS Teofan este problema preotului Ioan Ungureanu. A proferat ameninţări, termeni şi cuvinte care frizează nu numai probleme de ordin bisericesc ci de acum de ordin legal şi penal. Părintele riscă să fie sancţionat cu ceea ce vor considera membrii consistoriului, depunere din treaptă, caterisire, transfer disciplinar. Dacă intră în rânduială cu slujirea bisericească, Înalt Preasfinţitul Teofan nu pretinde nici un fel de gesturi de ierturi. Pur şi simplu să reinte în slujirea firească şi atunci el poate rămâne în continuare în aceeaşi parohoie. Nu este toată comunitatea cu el, am vorbit cu cel puţin 25 de persoane care nu-l agrează sub nici un chip. Din potrivă i-au adresat cuvinte grele şi i-am întrebat de ce nu au venit atunci să spună de faţă cu toată lumea şi mi-au răspuns că le este frică, nu îndrăznesc. El şi soţia lui practică un fel de teroare asupra propriilor credincioşi. Însoţiţi de acel grup restrâns de oameni cu atitudini extremiste ameninţând pe credincioşii care stau de vorbă cu alţi preoţi. După ziua de vineri nu şi-a asumat oprirea de la slujire, a slujit duminică, nu au fost la slujbă şi nu au fost mai multe persoane decât vineri. Apreciez că a fost acel grup foarte restrâns, satul având 400 de suflete”, a declarat Marian Timofte.

VIDEO Scandal uriaş într-o Biserică din Botoşani. Preot dat afară după ce a refuzat să îl pomenească pe ÎPS Teofan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *