Agent economic botoșănean anchetat de Parchet pentru muncă la negru. A fost prins cu șase angajați care munceau fără contracte

itm BotosaniInspectoratul Teritorial de Muncă Botoşani a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în cazul unui agent economic care a fost depistat, în urma unui control, cu angajaţi care munceau la negru. Verificarea a vut loc în luna aprilie, iar angajatorul a fost prins cu șase persoane care erau la muncă fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

like facebookÎn  cursul  lunii  aprilie, în   domeniul relații de muncă  au  fost  efectuate  controale   la   un  număr de 116  angajatori, cu  un  număr de 4937  salariaţi  din care  3454  femei.  Au    fost  sanctionaţi  16  angajatori, au  fost  aplicate 17  sancţiuni contravenţionale  din care 16  avertismente  şi  o  amendă, în valoare totală de  10.000 lei. Au   fost   depistate   48   persoane   desfăşurând   muncă   nedeclarată  (fără contracte de muncă  şi  netransmitere  în  termen legal conform HG 500/2011, art. 4, alin.1, litera a), fiind aplicate  sancţiuni  contravenţionale  în  valoare totală de 10.000 lei,  în acest sens.

De asemenea, pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără întocmirea contractelor  individuale de muncă, s-a făcut propunere de urmărire penală, pentru un angajator depistat cu un număr de 6 persoane fără contracte,  dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă  Judecătoria Botoşani.  Au mai fost aplicate sancţiuni pentru merespectarea prevederilor legale  privind Registrul General de Evidenţă al Salariaţilor”, se precizează într-un comunicat al ITM Botoșani.

One thought on “Agent economic botoșănean anchetat de Parchet pentru muncă la negru. A fost prins cu șase angajați care munceau fără contracte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *