Zeci de șoferi botoșăneni sancționați pentru neacordarea priorității

sofer raziePoliţiştii rutieri au desfăşurat, în cursul zilei de joi, pe raza întregului judeţ, o acţiune pentru prevenirea evenimentelor  rutiere generate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor.

Scopul activităţilor a fost de a preveni şi combate încălcarea normelor rutiere de către conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentară sau vehiculelor care au acest drept.

like-facebookÎn urma activităților desfăşurate, poliţiştii rutieri au aplicat 77 de sancțiuni contravenționale pentru abateri de la legislaţia rutieră. Un număr de șapte conducători auto au fost sancţionaţi pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, faţă de aceştia fiind stabilită şi măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 30 de zile.

Aceeaşi măsură complementară a fost stabilită şi pentru alţi 6 şoferi, însă pentru încălcarea altor norme rutiere. Totodată, patru sancţiuni au fost aplicate conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere altor vehicule.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *