Primarul de Pomârla a mers cu cărți la prefect ca să-i arate de unde să învețe administrație

Primarul comunei Pomarla, Dumitru Chelaru
Primarul comunei Pomarla, Dumitru Chelaru

Primarul comunei Pomârla, Dumitru Chelaru, s-a întâlnit, miercuri, cu prefectul Dan Șlincu, în biroul acestuia. Prefectul a declarat înaintea întâlnirii că nu dorește să comentez relația sa personală cu Chelaru, însă a spus că vrea să aibă o relație instituțională foarte bună cu primarul de Pomârla, care este și președintele Asociației Comunelor din Botoșani.

like facebookEu vreau să am o relație instituțională foarte bună cu domnul primar Chelaru, de aceea am vrut să avem o întâlnire în care să ni se transmită toate problemele cu care se confruntă primarii, membri ai asociației”, a spus Șlincu.

Primarul comunei Pomârla a ieșit public de câteva ori și și-a exprimat nemulțumirea față de numirea lui Șlincu pe funcția de prefect, afirmând că acesta nu știe administrație. Dumitru Chelaru a declarat și miercuri, înainte de întâlnirea cu Șlincu, că în acest moment primarii nu au aportul necesar al șefilor din județ pentru atragerea de fonduri europene. Primarul a luat cu el și un model de bună practică, pentru a-l arăta prefectului.

În acest moment este un program guvernamental îndrăzneț, complex, în care comunele din județul Botoșani așteaptă 419 proiecte depuse și încă vreo 80 cu contracte de finanțare. Nu știu, nu se pricep, degeaba avem politici superbe. Eu simt că vreau să fac ceva și vreau ajutor de la oameni avizați. Am și un model de bună practică pe care să il arăt domnului prefect. În 95, când mă pregăteam pentru primar am citit o carte de fond funciar. Uitați cum arată. Așa și prefectul să învețe tot ce înseamnă pentru postura lui. I-o ofer, că eu am învățat de pe ea. La proiecte citești ghidul de finanțare, iar la finanțare norme. Avem numeroase probleme, noi primarii, în care avem nevoie de Instituția Prefectului, de Consiliul Județean, de Urbanism, de deconcentrate”, a spus Chelaru.

 

 

 

 

 

One thought on “Primarul de Pomârla a mers cu cărți la prefect ca să-i arate de unde să învețe administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *